Koncept malých rodinných drevodomov má novinku -  predstavujeme malý rodinný dom vo Veľkom Orvišti

Koncept malých rodinných drevodomov má novinku - predstavujeme malý rodinný dom vo Veľkom Orvišti

Malé rodinné drevodomy sú témou, s ktorou sa na našej platforme môžete stretávať pomerne často. Svojím minimalizmom si získavajú čoraz viac priaznivcov. Náš koncept malých udržateľných rodinných drevodomov sme rozšírili o nový projekt - malý rodinný dom vo Veľkom Orvišti. Toto riešenie si obľúbia najmä milovníci loftov, ktoré sú známe pre svoju praktickú stránku a priestrannosť. 


Dispozičné riešenie

Základom dispozičnej koncepcie je riešenie prízemnej časti bez chodieb. Obslužné priestory (vstup, druhá kúpeľňa, komora) a 2 spálne sa "vinú" okolo centrálnej obytnej časti. Spálne zdieľajú šatník, spálňa rodičov disponuje vlastnou kúpeľňou. Centrálny obytný priestor je prestrešený sedlovou strechou, obslužné priestory a spálne majú plochú strechu. Vďaka sedlovému prestrešeniu môže byť nad kuchyňou loftová plošina, z ktorej je prístupná ešte malá (rezervná) spálňa. Dom na prízemí disponuje 90 m2 úžitkovej plochy. Loft plus rezervná izba predstavujú rozšírenie na úrovni cca 20 m2. Dom je navrhnutý ako montovaná stavba z dreva a jej realizačná cena v štandarde holodom začína na 150.000 € s DPH.

2jpg

1jpg3jpg

Koľko môže stáť pozemok, aby sa dala ekonomicky porovnať investícia do tohto domu versus do bytu v danej lokalite?

Odpoveď je ukrytá v celkovej cene porovnateľne veľkého bytu v danej lokalite - ak sa byty v lokalite predávajú od 250.000 € a vyššie, "rezerva" na pozemok je jasná, 100.000 € a vyššie. To nie je nerealistická matematika, keďže aj v Bratislave sa dajú nájsť pozemky (najmä so starými domami určenými na zbúranie), kde sa m2 pohybuje od 300 €.

4jpg5jpg6jpg


Zaujíma vás viac informácií o koncepte malých drevodomov? Vypočujte si najnovší podcast s Pavlom Pokorným z architektonického Pokorny architekti a spoluzakladateľom platformy Staviame z dreva - hovoríme tam o aktuálnom stave projektov a tiež o najvhodnejšie cieľovej skupine pre toto riešenie.

7jpg8jpg

Prečítajte si viac o ďalších projektoch malých rodinných drevodomov - EMA,  ALICA, SONJA, DELTA.

Máte záujem o realizáciu stavby z dreva? Máte pozemok a potrebujete skonzultovať projekt?

Premýšľate o stavbe z dreva a neviete sa rozhodnúť?

Kontaktujte nás!

Konzultujeme aj realizujeme.

Tím Staviame z dreva.sk




9jpg

10jpg