Predstavujeme rodinný drevodom EMA

Predstavujeme rodinný drevodom EMA

V predošlých blogoch sme vám predstavili tri rozmery víkendových domov DELTA. Ak sme tu vychádzali z priestorového konceptu víkendovej chatky s potenciálom troch rozličných veľkostí - od DELTA S, najmenšej záhradnej chatky až po DELTA L, ktorá sa veľkosťou približuje k štartovaciemu rodinnému domu, koncept rodinného domu EMA je iný.

Je odpoveďou architekta Pavla Pokorného (Pokorny architekti) pre klientov, ktorí realizujú svoj prvý rodinný dom, na ich neustále sa opakujúcu požiadavku "3 spálne + pracovňa". Architekt Pavol Pokorný požiadavku okomentoval úprimne: "Dvaja ľudia so žiadnym/jedným dieťaťom 5 izbový rodinný dom zatiaľ nepotrebujú." Najrozšírenejším a najžiadanejším dispozičným konceptom býva práve "obývačka - 2 detské izby - spálňa rodičov - pracovňa".

V základnej dispozičnej veľkosti má rodinný dom EMA celkovú úžitkovú plochu 73 m2, kam sa vmestili 2 spálne so šatníkmi (12 a 15 m2), obytný priestor s kuchyňou a jedálňou (28 m2) a dve toalety (malá a veľká kúpeľňa).

Pripomienka architekta z úvodu o nadbytočnosti tretej spálne a pracovne nie je už samozrejme na mieste, akonáhle k reálnej potrebe dôjde. Rodinný dom EMA rieši túto priestorovú potrebu vloženými loftami (z ktorých sa následne po určitom čase užívania stane voliteľný konštrukčný a priestorový prvok). V spálňach je možné úžitkovú plochu takýmto spôsobom zväčšiť až o +6 m2 a v hlavnom obytnom priestore o +12 m2. Vo výsledku hovoríme o 97 m2 úžitkovej plochy.

Plánujete do budúcnosti bývanie pre 2-4 deti a dvoch dospelých? Žiadny problém! Deti majú k dispozícii priestranné dvojúrovňové izby a rodičia obytnú časť so spálňou v lofte. Minimalistické, funkčné, priestorovo nenáročné, ekonomicky efektívne a udržateľné riešenie. Na kľúč už od 109.000 €. 

Zaujal vás rodinný dom EMA? Napíšte nám na: info@staviamezdreva.sk 
Sme tu pre vás. Konzultujeme aj realizujeme - tím Staviame z dreva


Pozrite si dispozičné riešenia rodinného domu EMA na vizualizáciách nižšie: 

ezgifcom-resize 4gif
F01JPGF02JPGF03JPGF04JPGF05JPGF06JPGF07JPGF08JPGF09JPGF10JPGF11JPGF12JPGF13JPGF14JPGF15jpgF16jpg

2019-10-29 3png2019-10-29 4png
-
Prečítajte si viac informácií o drevostavbách alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.
Tím Staviame z dreva.sk