Polopate so Staviame z dreva č.2

Polopate so Staviame z dreva č.2

Keď začnú mladí ľudia riešiť otázku svojho vlastného bývania, ponúka sa im viacero možností a väčšinou sa obzerajú po rodinných domoch alebo po bytoch. 

Ich ďalšie rozhodnutia závisia od rôznych faktorov, najčastejšie je to lokalita, v ktorej chcú bývať a ich finančná situácia, na ktorú prihliadajú už aj s víziou na najbližšie roky. Ďalej sa dostávame k tomu, či patria medzi tých šťastnejších, ktorí už pozemok vlastnia alebo ho budú musieť kupovať. Ak už pozemok vlastnia, môže to mať malú nevýhodu v tom, že stavba sa bude "prispôsobovať" konkrétnej existujúcej ploche, jej reliéfu a ďalším podmienkam, ktoré ovplyvňujú stavbu na danom mieste. Pokiaľ pozemok zháňajú, môžu jeho hľadanie usmerniť tak, aby pozemok už vyhovoval vysnívanej stavbe. 

Práve v týchto súvislostiach sa nám viackrát opakovala otázka v rámci série Polopate so Staviame z dreva, či si môžu domček z dreva dovoliť aj mladí ľudia. Otázku sme konkretizovali tak, či si môže dom z dreva dovoliť aj mladý človek do 30 rokov, ktorý sa pozerá po prvej hypotéke a nepustí ho suma do 150 000 eur. Odpovedal architekt Pavol Pokorný z architektonického štúdia Pokorny Architekti a odpoveď si môžete pozrieť na tomto videu: 


Prvú časť Polopate so Staviame z dreva si môžete pozrieť TU

V prípade, že by vám napadli nejaké zaujímavé otázky smerujúce na architektov, či stavebné spoločnosti, napíšte nám ich do komentára pod tento blogový príspevok. 

--

Prečítajte si viac informácií o montovaných domoch z dreva alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.

Tím Staviame z dreva.sk