Na platformu Staviame z dreva si posvietili .pod lampou

Na platformu Staviame z dreva si posvietili .pod lampou

Stavby z dreva sú stále diskutovanejšou témou - už nielen medzi profesionálmi, ale čoraz častejšie aj medzi širokou verejnosťou. Práve preto sme sa rozhodli porozprávať so Štefanom Hríbom v relácii .pod lampou (autorská relácia týždenníka Týždeň). Reláciu sme obsadili tradične v zostave architekt Pavol Pokorny z Pokorny Architekti a konateľ stavebnej spoločnosti Kontrakting, Ivan Kolárik. Už tradične sme sa venovali viacerým témam, ako sú búranie mýtov o stavbách z dreva alebo v akej situácii sa nachádza Slovensko so stavbami z dreva v porovnaní so svetom. 

Pozrite si dve upútavky, ktorými vás chceme navnadiť na sledovanie celej relácie .pod lampou, s príznačným názvom - Slovenské zlato



Štefan Hríb nás rozhodne nešetril a počas relácie nám bez okolkov položil hneď niekoľko priamych otázok. 

"Keby sme drevo ako guľatinu nevyvážali, načo by nám toľko dreva bolo a čo by sme z neho vedeli robiť?"

"Prečo sa nepodarilo prelomiť tento mýtus vám, ktorí sa týmto zaoberáte, že používanie dreva na naše bývanie je pre nás všetkých vlastne výhodnejšie? Prečo ste to neprelomili?"

"Zdá sa mi - z toho, čo hovoríte - čo sa týka tejto technológie alebo vôbec úvahy, z čoho by mohli byť rodinné domy, keď už nehovoríme o výškových budovách, že na Slovensku sme úplne na začiatku. My sme troška taká krajina, že niekedy sme dlhé roky na začiatku. Dalo by sa ísť rýchlejšie, rozprávame o tom, ale nejde to. Tak troška by som povedal, že ste sa vydali na nebezpečnú pôdu, lebo to vyzerá skoro beznádejne. Dajte mi jeden dôvod nádeje..."



Dali sme Štefanovi Hríbovi dôvod nádeje vo vieru v stavby z dreva? Dozviete sa v relácii .pod lampou - Slovenské zlato z 18. mája 2018

Prečítajte si viac informácií o montovaných domoch z dreva alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.

Tím Staviame z dreva.sk