Na drevostavby iba drevo alebo aj iné materiály? Polopate so Staviame z dreva

Na drevostavby iba drevo alebo aj iné materiály? Polopate so Staviame z dreva

Okolo moderných stavieb z dreva koluje viacero chýrov a mýtov, ktoré sa v rámci platformy Staviame z dreva snažíme vyvracať. Aj preto v našej sérii Polopate so Staviame z dreva odpovedáme na otázky, ktoré vás zaujímajú a podávame tak pravdivé informácie ohľadom drevostavieb a ich výstavby. Dostala sa ku nám otázka, či využívame pri moderných montovaných stavbách iba drevo alebo aj iné materiály.

Aby moderné montované stavby v súčasnosti spĺňali požiadavky kladené na ich energetickú náročnosť, nevystačia si už iba s drevom ako drevenice spred 100 rokov. Snažíme sa preto využívať materiály priateľské k životnému prostrediu, ktoré pomáhajú udržiavať trend trvalo udržateľnej výstavby. 

Okrem nosnej konštrukcie (spravidla zhotovenej z dreva) sa používajú tepelné izolácie z kamennej čadičovej vlny, zo sklených vlákien, ale aj z drevovláknitých materiálov. Pri niekoľkých stavbách sme použili aj izoláciu zo slamy. 

Aké materiály sa dnes ešte používajú v interiéroch a exteriéroch ďalej rozvinie konateľ spoločnosti Kontrakting, Ing. Ivan Kolárik:



Predošlú časť Polopate so Staviame z dreva si môžete pozrieť TU.

V prípade, že by vám napadli nejaké zaujímavé otázky smerujúce na architektov či stavebné spoločnosti ako realizátorov stavieb, napíšte nám ich do komentára pod tento blogový príspevok.

--

Prečítajte si viac informácií o montovaných domoch z dreva alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.

Tím Staviame z dreva.sk