Kde je budúcnosť architektúry a stavebníctva?

Kde je budúcnosť architektúry a stavebníctva?

 V pondelok 8.10.2018 vám Staviame z dreva prinieslo jedinečnú prednášku na tému Ultramoderné domy z dreva -budúcnosť architektúry a stavebníctva s podtitulom Je drevo ako konštrukčný materiál len nostalgická reminiscencia alebo revolúcia v staviteľstve? v žilinskej Kaviareň Nová synagóga.

 Chceli by sme sa touto cestou poďakovať všetkým, ktorí si prišli vypočuť novinky zo sveta architektúry a stavebníctva a vízie, ktoré majú tieto dve odvetvia. Naším cieľom bolo predstaviť platformu Staviame z dreva, ktorá vznikla v roku 2017 a vysvetliť dôvody, prečo je dôležité verejnosť v oblasti stavieb z dreva neustále informovať a vzdelávať. 

 

 Ako prvý prednášal Ivan Kolárik, konateľ stavebnej firmy Kontraktingktorý nám porozprával AKO stavať z dreva. Venoval sa úspešným stavebným realizáciám z dreva na Slovensku aj v zahraničí, a tak mohol porovnať rozdiely v oblasti výškových stavieb z dreva u nás a vo svete. Venoval sa aj téme požiarnej odolnosti dreva a zodpovedal otázku, či máme na Slovensku dostatok dreva a či s ním hospodárime efektívne. Predstavil rôzne spôsoby použitia dreva ako stavebného materiálu a procesy stavby, ktoré už predtým využili pri vyše 8 000 spokojných klientoch. Prednášku zavŕšil aktuálnymi trendmi vo svete a ideami, kde vidí budúcnosť stavieb z dreva.

 Druhým prednášajúcim bol architekt Pavol Pokorný zo štúdia Pokorny Architekti, ktorý zasa vysvetlil, PREČO stavať z dreva. Porozprával, prečo je drevo vhodný stavebný materiál vzhľadom k jeho identite a tradícii. Vyvrátil najčastejšie mýty o dreve a prostredníctvom rozprávky o troch prasiatkach objasnil, prečo je vhodné stavať z dreva a slamy. Zameral sa na vysvetlenie hlavných benefitov dreva, akými sú recyklácia, znovupoužitie a redukcia. Predstavil najnovšie trendy v stavbách z dreva a snažil sa objasniť publiku, prečo považuje drevo za budúcnosť stavebníctva. 

Nižšie si môžete pozrieť fotografie z podujatia:

1jpg2jpg3jpg4jpg5jpg6jpg7jpg8jpg
Budeme sa na vás tešiť na ďalšej z niektorých pripravovaných prednášok platformy Staviame z dreva. 

--

Prečítajte si viac informácií o montovaných domoch z dreva alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.

Tím Staviame z dreva.sk