Energeticky úsporný dom či väčšia stavba? Navštívte DNI PASÍVNYCH DOMOV 2019

Energeticky úsporný dom či väčšia stavba? Navštívte DNI PASÍVNYCH DOMOV 2019

Dni pasívnych domov 2019 prebiehajú od 8. do 10. novembra. Vítaní sú všetci, ktorí chcú na vlastné oči vidieť, ako sa býva v pasívnych domoch, zažiť kvalitu vnútorného prostredia a vypočuť si názory investorov, projektantov, realizátorov a užívateľov.

 Pokiaľ už ste obyvateľom pasívneho domu a užívate si jeho výhody a komfort, môžete prihlásiť svoj nový alebo existujúci projekt (novostavbu či rekonštrukciu) do databázy TU a dovolíte tak budúcim stavebníkom počas tohtoročných Dní pasívnych domov nahliadnuť do vašich domovov. Môžete tak v praxi ukázať, že dom v pasívnom štandarde ponúka vysokú kvalitu a interiérovú pohodu, nevyžaduje zložité technológie a súčasne zaručuje extrémne nízke náklady na vykurovanie.

 V rámci Dní pasívnych domov si môžete prísť pozrieť aj našu realizáciu (architektonická kancelária Pokorny architekti + stavebná spoločnosť Kontrakting + platforma Staviame z dreva) - Pasívny dom: Vila v Záhorských sadoch II.

01Cjpg
 Pri návrhu architekt Pavol Pokorný vychádzal zo skúsenosti získaných pri realizácii Vily v Záhorských sadoch I (stavba roka 2019 v kategórii bytové domy), ktorá sa nachádza pár sto metrov od referenčnej stavby DPD 2019. O Vile v Záhorských sadoch I sme písali viac TU.
20190701_112030xjpg
 Jednoznačná orientácia domu na horizont, sofistikovaná hra so stavebným objemom, využitie inteligentného dizajnu overeného stáročnou tradíciou – gánok, 1,5 podlažný otvorený obytný priestor, spálne s loftami na spanie. Konštrukčné prevedenie formou modernej drevostavby s aplikovanými princípmi navrhovania podľa kritérií pasívneho štandardu predstavuje logické zavŕšenie realizácie tohto domu.
P1060417jpg
 Ak by ste sa chceli ísť pozrieť na sprístupnené domy, kliknite na webe https://dpd.iepd.sk/ na položku „Registrácia” - musíte sa zaregistrovať ako „Návštevník“. Po procese registrácie kliknite na položku “Vyhľadávanie” - zaškrtnite políčko “zobraziť iba domy, ktoré sa zúčastnia Dní pasívnych domov” - sprístupnené stavby spoznáte po vyfiltrovaní tak, že sú označené logom DPD. Po kliknutí na vybraný objekt si vyberiete dátum a čas prehliadky z ponúkaných termínov. Na mail, ktorým ste sa registrovali, vám príde správa s potvrdením návštevy a podrobné info vrátane adresy/GPS súradníc sprístupneného domu.

 Budeme sa na vás tešiť vo Vile v Záhorských sadoch II.
20190917_113457jpg
-
Prečítajte si viac informácií o drevostavbách alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.
Tím Staviame z dreva.sk