Drevenice Terchová resort sa rozrástol o wellness

Drevenice Terchová resort sa rozrástol o wellness

V minulosti sme vám predstavili projekt Drevenice Terchová resort, ktorých výrobu a montáž realizovala stavebná spoločnosť Kontrakting, člen platformy Staviame z dreva. Ako prebiehala výstavba, si môžete prečítať v jednom z našich predošlých blogov TU. Rezort počas celého roka láka svojich návštevníkov ponukou komplexných služieb a najmä atraktívnou polohou, nakoľko sa rozprestiera v blízkosti Národného parku Malá Fatra. V jednom z minulých blogov sme vám ukázali penzión rezortu, dnes si povieme niečo o neskôr dobudovanom wellness centre, ktoré návštevníkom poskytuje relaxačné a fitness služby.
1jpg
2jpg
Na železobetónovom suteréne je postavený jednopodlažný objekt s obytným podkrovím. Konštrukcia nadzemného podlažia je stĺpiková, s tepelnou izoláciou v hrúbke podľa požiadaviek investora. Predsadená odvetrávaná fasáda je zhotovená z drevených prírezov a dáva celému objektu výraz zrubového domu. Nosná stropná konštrukcia je zhotovená z priznaných trámov z lepeného lamelového dreva, so záklopom z prekladaných smrekových dosiek. Na konštrukciu podkrovia a strechy boli použité drevené priehradové väzníky so styčníkovými doskami. Plechová profilovaná krytina MetroRustik s posypom imituje drevený štiepaný šindeľ.

3jpg
4jpg
V tomto konštrukčnom systéme bolo postavených niekoľko desiatok objektov s tepelnotechnickými vlastnosťami a úpravou vnútorných stien (drevený obklad, sadrokartón) podľa požiadaviek investorov.
Projekt: Ing. Katarína Ihnatišinová
Hlavný dodávateľ:
RBR spol. s.r.o.
Dodávateľ drevenej konštrukcie a striech:
Kontrakting krov hrou spol. s.r.o. (KKH)
Kontrakting stavebné montáže spol. s.r.o. (KSM)
Výrobná a montážna dokumentácia:
Ing. Pavol Vojtuš, KSM
Vedenie stavby:
Ing. Lukáš Grék, Stanislav Ďurana, Michal Holeš
5jpg
6jpg
Ako projekt aktuálne vyzerá, čo sa počas jeho existencie zmenilo a ako sa rozrastá, nám porozprávala marketingová manažérka rezortu, Zuzana Kozáčková.

K dreveniciam a budove recepcie ste dobudovali pivovar aj wellness. Čo vás viedlo k tejto myšlienke?

Našim hosťom sa snažíme každoročné prinášať novinky na spestrenie trávenia ich voľného času v rezorte, tak vznikol aj nápad ponúkať k domácemu jedlu vlastné domáce pivo. K postaveniu budovy kongres-wellness centra viedla tiež nutnosť mať vlastné školiace priestory. Ubytovacie kapacity síce boli v tom čase postačujúce, no nebol dostatok priestorov pre firemné školenia a tiež narastali požiadavky hostí na wellness služby. 7jpg

8jpg

Kedy boli jednotlivé budovy pristavené, resp. kedy bol komplex kompletný?

Drevenice Terchová Resort bol vybudovaný a otvorený na jeseň 2009, v tom čase už stála hlavná budova recepcie a všetky apartmánové domy. Odvtedy sme sa snažili každý rok poskytnúť hosťom nejakú novinku. Postupne takto vznikol Pivovar Vŕšky, zastrešená letná terasa, budova kongres-wellness, Medvedí chodník a Park Vŕšky.

9jpg

10jpg

Otvorili ste prvý horský domáci Pivovar Vŕšky. Čím je špecifický, prečo stojí za návštevu?

Pivo sa tu varí tradičným spôsobom - na dva rmuty. Je kvasinkové, nepasterizované. V pivovare dohliada na výrobu jeden z najstarších sládkov na Slovensku, pán František, ktorý zaručuje aj stálu kvalitu nášho piva. Okrem stálej ponuky piva Vŕšky: polotmavej 11°, tmavej 13° a Pils 12° varíme aj rôzne sezónne špeciály - medový, zázvorový, ... Tiež je možné objednať sa na prehliadku Pivovaru Vŕšky, kde si môžu hostia pivo načapovať priamo z tanku.  
11jpg

12jpg

Môžu sa návštevníci tešiť na niečo špeciálne vo vašom wellness centre?  

Vo wellness centre poskytujeme rôzne druhy masáží, novinkou je rašelinový zábal. Celé wellness si hostia môžu prenajať aj súkromne, spolu s vonkajšou vyhrievanou kaďou. Veľkým lákadlom je tiež presklená oddychová miestnosť s krásnym výhľadom na okolitú prírodu.

12ajpg

12bjpg

Aké služby ešte poskytujete v areáli Drevenice Terchová resort?

Okrem ubytovacích, stravovacích a wellness služieb môžu hostia tráviť svoj voľný čas v exteriérovom Parku Vŕšky, kde nájdu multifunkčné ihrisko, workoutové ihriská, detské ihriská, domáce zvieratká, môžu si zahrať petangue alebo sa previezť na motokárach. Hostí poteší aj lanový park pre deti a dospelých zasa prechádzka po Medveďom chodníku, ktorý vedie spod lanového parku až do areálu rezortu.

Ďakujeme za rozhovor!
Zdroj foto: Drevenice Terchová resort, Kontrakting

13jpg
14jpg
15jpg
-

Prečítajte si viac informácií o drevostavbách alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.
Tím Staviame z dreva.sk