Takto sme stavali: rodinný dom v Soblahove

Takto sme stavali: rodinný dom v Soblahove

Pri výstavbe rodinného domu v Soblahove mal klient jasnú predstavu o svojom vysnívanom bývaní. Predstavujeme Vám realizáciu v obci Soblahov, ktorá v roku 2001 získala ocenenie Dedina roka. Prostredie, v ktorom sme realizovali drevostavbu je tiché a obklopené prírodou.

Soblahov rodinn dom 1jpg

Rodinný dom Soblahov / Staviame z dreva

Objekt ma pôdorysný tvar L, jeho charakteristickou črtou je vystupujúce 2. nadzemné podlažie s fasádnou úpravou z dreva. Konštrukčný systém tvorí stĺpiková konštrukcia s difúzne otvoreným obvodovým plášťom a celá stavba je navrhnutá ako montovaná stavba z dreva. Stropy sú vytvorené z drevených trámov, pri väčšom rozpone z priehradových väzníkov, zaklopené OSB doskami s potrebnými vrstvami podlahových, resp. strešných konštrukcií. Dodávateľom stavby bola firma Kontrakting s.r.o., ktorej prácu si môžete bližšie pozrieť na ich webovej stránke.


Soblahov rodinn dom 2jpgSoblahov rodinn dom 3jpgSoblahov rodinn dom 4jpgSoblahov rodinn dom 5jpgSoblahov rodinn dom 6jpgSoblahov rodinn dom 7jpgSoblahov rodinn dom 8jpgSoblahov rodinn dom 9jpgSoblahov rodinn dom 10jpgSoblahov rodinn dom 12jpgSoblahov rodinn dom 13jpgSoblahov rodinn dom 14jpgSoblahov rodinn dom 15jpgSoblahov rodinn dom 16jpgSoblahov rodinn dom 17jpgSoblahov rodinn dom 18jpgSoblahov rodinn dom 19jpgSoblahov rodinn dom 20jpgSoblahov rodinn dom 21jpgSoblahov rodinn dom 22jpg

Názov stavby: Soblahov – rodinný dom

Autor: Ing. arch. Erik Pastucha – Studio e s.r.o.

PSP: Ing.arch. Mário Regec, Ing. Lukáš Jakubík

Realizačný projekt: CREATERRA - Mgr. art. Bjorn Kierulf, Ing. Marián Prejsa

Dodávateľ stavby: Kontrakting stavebné montáže s.r.o.

Výrobná a montážna dokumentácia: Ing. Lukáš Holúbek

Stavbyvedúci: Jozef Ďurana,

Michal Holeš – strecha a klampiarske práce


Zaujali sme vás? Máte záujem o realizáciu stavby z dreva? Máte pozemok a potrebujete skonzultovať projekt?

Premýšľate o stavbe z dreva a neviete sa rozhodnúť?

Kontaktujte nás!

Konzultujeme aj realizujeme.

Tím Staviame z dreva.sk