Takto sme stavali: rodinný dom v Stránskom

Takto sme stavali: rodinný dom v Stránskom

Pri výstavbe rodinného domu v Stránskom mal náš klient od začiatku jasnú predstavu o svojom vysnívanom bývaní. Jeho ideálnou predstavou bol dvojgeneračný rodinný dom, ktorý je dvojpodlažný, s dvomi oddelenými bytovými jednotkami. Každý byt by mal mať samostatný vchod a malú pivnicu.


Objekt, ktorý sme stavali, je zasadený v miernom svahu s maximálnym dôrazom na výhľad na okolitú krajinu. Medzi špecifiká budovy patrí napríklad zahalenie takzvanou “bielou škrupinou”, ktorú predstavujú kryté ochodze a malé terasy, ktoré sa nachádzajú okolo celého objektu. Stavba tak získava unikátne vonkajšie priestory. Tieto priestory svojou koncepciou umožňujú obyvateľom vychutnať si celoročne vhodnú klímu, ktorú okolité prostredie ponúka.

2jpg  

Celkovú koncepciu rodinného domu dopĺňa záhrada tvorená najmä z rastlín typických pre región severného Slovenska. Záhrada prenáša vizuálne vnemy z okolitej prírody do priameho kontaktu našich spokojných klientov.

     3jpg

Konštrukčne je rodinný dom navrhnutý ako ultranízkoenergetický objekt, vytvorený zo stĺpikovej konštrukcie, s predsadenou konštrukciou tepelnej izolácie. Strop, ktorý sa nachádza nad nepodpivničenou časťou je z drevených panelov Ligno Rippe Q3 hrúbky 196 a 275 mm s akustickým podhľadom. Strop je zaťažený makadamom hrúbky 4-8 mm pre lepšie akustické vlastnosti. Kročajový zvuk je tlmený drevovláknitou doskou.

4jpg5jpg6jpg7jpg
8jpg9jpg10jpg
11jpg12jpg13jpg14jpg15jpg16jpg

Názov: Rodinný dom

Miesto: Stránske

Autor: Ing. arch. Petronela Pagáčová, Mgr. art. Bjorn Kierulf | CREATERRA s.r.o.

Hlavný inžinier projektu: CREATERRA s.r.o.

Hlavný dodávateľ: Kontrakting stavebné montáže spol. s r.o., Kontrakting krov hrou s.r.o.

Výrobná a montážna dokumentácia: Ing. Pavol Vojtuš

Realizátor: Kontrakting stavebné montáže spol. s r.o.

Stavbyvedúci: Ing. Tomáš Horník, Michal Holeš

Investor: súkromná osoba

Projekt: 2015

Realizácia: 2016 - 2017

Zastavaná plocha domu: 148 m2

Zastavaná plocha garáže: 44 m2

Podlažná plocha domu a garáže spolu: 162 m2


Máte záujem o podobnú realizáciu? Máte pozemok a potrebujete skonzultovať projekt? Premýšľate o stavbe z dreva a neviete sa rozhodnúť? Kontaktujte nás! Konzultujeme aj realizujeme. 


Tím Staviame z dreva.sk.