Pavol Pokorný ako rečník na TEDxBratislava 2018

Pavol Pokorný ako rečník na TEDxBratislava 2018

Architekt Pavol Pokorný je v rámci našej platformy už známa tvár. Prečo si ho ale zvolili ako rečníka na inšpiratívne podujatie TEDxBratislava 2018? 

 Po 15 rokoch architektonickej praxe sa rozhodol radikálne zmeniť prístup k svojej tvorbe. Od roku 2009 preto navrhuje svoje projekty výlučne v energeticky efektívnom štandarde. V portfóliu jeho architektonickej kancelárie môžete nájsť široké spektrum stavieb, od interiérov po priemyselné fabriky, od výstavných expozícií až po kancelárske budovy. Ako už viete, je nadšeným ambasádorom stavieb z dreva, s ktorými žne úspechy na domácej aj medzinárodnej architektonickej scéne. Jeho bratislavský ateliér sa špecializuje na energeticky efektívne stavby z dreva. Na Fakulte architektúry STU v Bratislave vedie ateliér Rodinný dom, je lektorom Školy udržateľnej architektúry Inštitútu pre pasívne domy, spoluorganizátorom diskusií Otvorene o architektúre a asi vás neprekvapí, že je spoluzakladateľom platformy Staviame z dreva.

 O čom bol Pavlov TEDx Talk? O téme, ktorú sa snažíme komunikovať v rámci platformy Staviame z dreva neustále - laická verejnosť má ešte stále nedôveru voči drevu ako stavebnému materiálu a stavbám z neho postaveným. Preto Staviame z dreva opäť búra tieto mýty a Pavol vo svojej prednáške vysvetľuje, prečo by sa náš postoj mal zmeniť. Pavla Pokorného môžete stretnúť s touto prednáškou v aktualizovanej podobe pod názvom "3 prasiatka - pravdivý príbeh!"




--

Prečítajte si viac informácií o montovaných domoch z dreva alebo nás kontaktujte pre konzultáciu.

Tím Staviame z dreva.sk