Zdravo, rozumne a s citom. Zariaďte si domov s odborníčkou na interierový dizajn, Veronikou Kotradyovou

Zdravo, rozumne a s citom. Zariaďte si domov s odborníčkou na interierový dizajn, Veronikou Kotradyovou

V posledných častiach podcastu Staviame z dreva ste mali možnosť vypočuť si rady od odborníčky na interiérový dizajn, Veroniky Kotradyovej. Prof. Kotradyová aktuálne pôsobí ako pedagogička, výskumníčka a projektová manažérka na Fakulte architektúry STU Bratislava, Ústav Interiéru a výstavníctva od roku 2002, s výskumnou špecializáciou na dizajn orientujúci sa na človeka a jeho potreby. O tejto téme mala možnosť prenášať v Amerike a v Európe a svoje poznatky spísala aj do knižných podôb - “Komfort v mikroprostredí”, “Dizajn nábytku” a aktuálne najčerstvejšieho diela “Ako dobre bývať”.

Vo svojich knihách poukazuje na dôležitosť interiérového dizajnu v súvislosti s ľudským vnímaním, pričom čitateľovi ponúka množstvo osobných a profesionálnych postrehov. Posledná vydaná kniha s názvom “Ako dobre bývať” opisuje princíp rozumu a citu, ktorý by nemal chýbať ani pri zariaďovaní domova.

minh-pham-YAPZt8wxMO4-unsplashjpg

V prvej časti podcastu sme spoločne s Paľom Pokorným z Pokorny architekti zisťovali, ako vplýva interiér na človeka a akým spôsobom dokáže byť drevo rezistentné voči baktériám a vírusom. Veronika Kotradyová nám priblížila okrem iného aj svoju štúdiu o využití dreva v nemocničnom prostredí v čakárni pri ambulanciách Kliniky klinickej onkológie v Bratislave.

V druhej časti podcastu nadväzujeme na rezistenciu dreva voči vírusom a baktériám a hovoríme o tom, aké úpravy dreva sú vhodné na zachovanie jeho priaznivých vlastností. Okrem iného sa v tejto časti podcastu dozviete aj to, či mladí architekti inklinujú k prírodným materiálom alebo volia iný smer pri navrhovaní interiérového dizajnu a aký je vzťah človeka a prostredia, tentokrát v spojitosti s tradičnou ľudovou kultúrou.

Vypočujte si zaujímavé poznatky prof. Veroniky Kotradyovej o zdravých interiéroch v podcaste Staviame z dreva: 

1. diel - Časť I: Ako pôsobí interiér na ľudské vnímanie? Rozhovor s Veronikou Kotradyovou

2. diel - Časť II: Ako pôsobí interiér na ľudské vnímanie? Rozhovor s Veronikou Kotradyovou


Navštívte tiež:

https://kusokdreva.sk/category/drevo/