Séria troch inšpiratívnych prednášok nielen o trendoch stavieb z dreva

Séria troch inšpiratívnych prednášok nielen o trendoch stavieb z dreva

Prinášame vám poslednú tretiu časť zo série prednášok "Ultramoderné stavby z dreva", ktorú sme v rámci projektu Staviamezdreva.sk zorganizovali pre verejnosť v bratislavskom Satori Stage 10.5.2018. 

Prednáška Ing. Ivana Kolárika, konateľa zo stavebnej skupiny Kontrakting vás uvedie do témy, ako si vybrať správnu stavebnú firmu. Hlavným nastoleným problémom je, keď si pri rozhodovaní o výbere služieb mylne myslíme, že nepotrebujeme odborníkov alebo že kvalitní odborníci nám náš projekt iba výrazne predražia. Preto sa čoraz častejšie stáva, že rýchlo postavená stavba bez kvalifikovaných stavbárov je vo finále iba "doslovnou odpoveďou" na požiadavky zákazníkov. V tejto
prednáške sa dozviete, ako sa tomu vyvarovať.    


Mgr. art. Bjørn Kierulf z architektonického štúdia CREATERRA je vedúcim špecialistom na pasívne domy na Slovensku. V prednáške rozviedol v súčasnosti veľmi populárnu tému energeticky pasívnych domov a porozprával o zdravých stavebných materiáloch, ktoré predstavujú budúcnosť stavebníctva - o dreve, hline a slame. 

Uviedol aj niekoľko zaujímavých praktických príkladov stavieb z obnoviteľných materiálov. Dozviete sa, že pasívny dom nie je len o energetickej úspore, ale predovšetkým o vyššom komforte bývania, overenej kvalite výstavby a dlhodobo nízkych prevádzkových nákladoch.



Prostredníctvom Pavla Pokorného z architektonickej spoločnosti Pokorny Architekti sa zasa dozviete zaujímavé fakty o stavbách z dreva, a tiež, prečo vystupuje drevo ako preferovaný materiál v rámci aktuálnych trendov stavebného segmentu. Ak chcete bližšie nahliadnuť aj do problematiky výškových stavieb a mrakodrapov z dreva, prednáška vám povie viac o situácii na Slovensku i v zahraničí.

V neposlednom rade sa budeme venovať ekologickým faktorom využitia dreva v stavebníctve a možno zbúrame niekoľko predsudkov, ktoré o dreve ako stavebnom materiáli ešte stále kolujú.


V prípade ďalších otázok nás kontaktujte pre konzultáciu alebo si prečítajte tu viac informácií o montovaných domoch z dreva.