Ako si čo najlepšie zariadiť svoj domov? Poradí Veronika Kotradyová

Ako si čo najlepšie zariadiť svoj domov? Poradí Veronika Kotradyová

Pri zariaďovaní svojho ideálneho domova si musíme definovať svoje predstavy vo viacerých fázach - od architektonických návrhov až po samotnú realizáciu a následné zariadenie interiéru. Tieto posledné kroky vytvárajú finálnu verziu nášho bývania. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako pôsobí interiérový dizajn nielen na naše vnímanie, ale aj na naše zdravie a ako ovplyvňuje kvalitu nášho života?

Ako pôsobí interiér na ľudské vnímanie?

Odborníčkou na tému interiérového dizajnu a jeho vplyvu na naše zdravie a život je Veronika Kotradyová, ktorá prijala pozvanie do nášho podcastu, v ktorom zodpovedala množstvo otázok a predstavila aj svoju aktuálnu vedeckú prácu. Prof. Veronika Kotradyová pôsobí ako pedagogička, výskumníčka a projektová manažérka na Fakulte architektúry STU Bratislava, Ústav Interiéru a výstavníctva od roku 2002, s výskumnou špecializáciou na dizajn s orientujúci sa na človeka a jeho potreby, ktorou sa začala zaoberať ako Fulbright scholar na UC Berkeley v USA v roku 2006. O tejto téme prednášala na viacerých konferenciách v Amerike či v Európe a svoju prax pretavila do najaktuálnejšej knihy “Ako dobre bývať”


minh-pham-7pCFUybP_P8-unsplashjpg

Drevo a koronavírus? Seriózne merania a vedecké vysledky 

Téma antibakteriálnych účinkov dreva renozuje aktuálne najmä v súvislosti s koronavírusom. Nedávno sme na našom Facebooku upozornili aj na najnovšiu štúdiu z Fínska na túto tému. O vlastnom výskume na tému antibakteriálnych účinkov dreva hovorí prof. Veronika Kotradyová v prvej časti podcastu, kde približuje okrem iného aj svoju štúdiu o využití dreva v nemocničnom prostredí v čakárni pri ambulanciách Kliniky klinickej onkológie v Bratislave.  


Vypočujte si zaujímavé poznatky prof. Veroniky Kotradyovej o zdravých interiéroch v podcaste Staviame z dreva: 

Časť I: Ako pôsobí interiér na ľudské vnímanie? Rozhovor s Veronikou Kotradyovou

Časť I: Ako pôsobí interiér na ľudské vnímanie? Rozhovor s Veronikou Kotradyovou

Prečítajte si aj:

Prečítajte si: IKEA v byte nie je hanba, no mali by sme byť uvedomelejší

Viac o BCD Lab (výskumné, vzdelávacie a vývojové pracovisko Fakulty architektúry pre dizajn s ohľadom na človeka)

Chcete mať doma ozajstný kúsok prírody? Pozrite sa na www.kusokdreva.sk